Over Ons

Verbouwing - Rood

Het prille begin

De oorsprong van Clymans gaat terug tot 1967. In dat jaar neemt Willy Clymans samen met echtgenote Godelieve de handel in steenkool en aardappelen over van zijn moeder en al snel blijkt er ruimte te zijn om een bijkomend project op te starten: Bouwmaterialen Willy Clymans is geboren. Het is een succes en al na enkele jaren wordt een aanpalend pand gekocht om de opslagcapaciteit te verhogen.  Zelfs het dorpsplein wordt gebruikt om te laden en te lossen, waardoor er in 1987 uitgekeken wordt naar een ruimere locatie. Dat wordt de Jozef De Blockstraat in Tisselt, in de schaduw van de populieren nabij de Willebroekse Vaart. Daardoor kunnen materialen aan- en afgevoerd worden via het kanaal. Toen al werd er ecologisch nagedacht ten huize Clymans!  Zonder onze roots te vergeten, kijken we toekomstgericht om een nog sterkere aanbieder te worden van kwalitatieve bouwspecialiteiten voor de professional én de betere doe-het-zelver. Om hun noden zo correct mogelijk af te dekken, hebben we de markt in verschillende specialiteiten verdeeld: ruwbouw, dakwerken, vloeren, tuin & terras, afwerking en gereedschap. Elke specialiteit wordt opgevolgd door een collega die zich hierop volledig kan toeleggen en een hoge knowhow heeft. Wij hebben meer dan 45.000 producten, waarvan ongeveer 10.000 permanent op stock… Regelmatig horen we onze klanten zeggen ‘da’s mijn gerief…’. Het blijkt een succes, want zelfs het dorpsplein wordt gebruikt om te laden en te lossen, waardoor er in 1987 uitgekeken wordt naar een ruimere locatie. Deze vindt men in de Jozef De Blockstraat in het naburige Tisselt, in de schaduw van de populieren, die één van de oudst bevaren zeekanalen van Europa omrandden: de Willebroekse Vaart. Door de nabijheid van het water, hebben we nu de mogelijkheid materialen aan en af te voeren via het kanaal. Zonder te vergeten vanwaar we kwamen, willen we ook kijken waar we naartoe gaan: een nog sterkere aanbieder worden van kwaliteitsvolle bouwspecialiteiten. Help ons, zodat wij jou kunnen helpen.

Van bij ons - Rood

De tweede generatie

In 2015 neemt de volgende generatie de touwtjes in handen: de kinderen Ronny, Patricia en Givin volgen Willy en Godelieve aan het hoofd van de firma op. Dat nieuwe bloed zorgt ervoor dat Clymans ook blijft verjongen, investeren en een voortrekkersrol in de wereld van de bouwmaterialen speelt. Clymans sluit aan bij Unimat, groepering van zelfstandige handelaars in bouwmaterialen om zo een sterkere inkooppositie te verwerven. De beslissing wordt genomen om de winkel en het assortiment ook beter aan te passen aan de doe-het-zelfmarkt, naast de focus op de professionals. In 2022, Clymans bestaat dan 55 jaar wordt Bouwmaterialen Willy Clymans “Clymans, thuis in bouw en huis” met een nieuwe merkidentiteit én een duidelijke focus op groei. “thuis in bouw en huis” is de perfecte weergave van waar Clymans voor staat: we zijn “thuis” in deze branche wat duidt op onze jarenlange kennis en expertise “bouw” wordt door professionals gebruikt als aanduiding voor werken aan, in en om een woning en andere gebouwen “huis” is dan weer hoe doe-het-zelvers spreken over hun woning “we zijn thuis in bouw en huis” geeft ook een warm gevoel. Clymans is een warm bedrijf dat de bouw- en DHZ-sector niet alleen bedient, maar ook omarmt.

Gerief - Rood

De toekomst

Clymans staat nooit stil: permanent worden assortimenten, diensten en het concept geëvalueerd en bijgestuurd in functie van de markt die altijd in beweging is. “Clymans, thuis in bouw en huis” is een concept dat we graag ten dienste stellen van consumenten en ondernemers met een hart voor de bouwwereld, voor mensen, voor zaken.

Contacteer ons voor meer informatie of vraag een offerte aan!

ons team

Ontmoet de professionals

Het Clymans-team staat je graag persoonlijk bij met raad en daad.

Givin Clymans

Afgevaardigd Bestuurder 

Patricia Clymans

Financieel Directeur

Patrick Coelmont

General Manager

Jean Pierre Van den Berghe

Aankoop & Logistiek

Sarah Jacobs

Verkoop / Balie

Larissa van den Bosch

VERKOOP / BALIE

Amber Van den Berghe

VERKOOP / BALIE

Jerry Maquestiau

Filiaalverantwoordelijke

Bert De Swert

Magazijn

Davy Geerts

Balie / Ontvangst goederen / Magazijn

Dirk de Lannoy

Transport

Stef Janssens

Magazijn

Contacteer ons voor meer informatie of vraag een offerte aan!

Amber Van den Berghe

VERKOOP / BALIE

Jerry Maquestiau

Filiaalverantwoordelijke

Frank Van Damme

Verkoop / Balie