3 concrete tips voor een waterdicht huis

Heb jij ook schrik dat jouw huis onder water komt te staan elke keer het hevig regent? We begrijpen dat volledig. Daarom geven wij jou enkele tips om jouw kelder, dak, veranda of een andere plek waterdicht te maken. Door deze tips kan je bij een stormbui op je beide oren slapen. 

Inspecteer en repareer scheuren en lekken

Voordat je begint met het waterdicht maken van je huis, is een grondige inspectie van cruciaal belang. Zelfs kleine scheurtjes kunnen leiden tot grote waterproblemen.

Gebruik hoogwaardige siliconen om keldergaatjes en rioolputten af te dichten voordat je verder gaat met de waterdichting. Daarna kan je een waterdichte coating aanbrengen om water zeker geen kans te geven.

Siliconen en coatings vind je in alle soorten en gewichten in de winkel. Ook op aanvraag.

Vorige slide
Volgende slide

Be prepared

Loop je toch risico op een natte kelder? Tref dan op tijd de nodige maatregelen. Emmers, laarzen en aftrekkers zijn een must. Bij Clymans kan je aftrekkers tot 75 cm breed kopen om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan.

Zorg ervoor dat je PVC-zakken en zand in huis hebt. Op die manier kan je zandzakken maken om te voorkomen dat jouw huis onder water staat.

Daarnaast kan je snelbouwstenen gebruiken om meubels op te hogen. Als laatste kunnen plastic afdekzeilen helpen een lek tegen te houden. Bij Clymans kan je deze verkrijgen in verschillende afmetingen.

Vorige slide
Volgende slide

Maak een effectief drainage systeem

Een tip voor de meer doorgewinterde doe-het-zelver: maak een drainage systeem met afvoerbuizen en pompen.

Bij Clymans vind je dompelpompen, vuilwaterpompen en allerhande drainagebuizen om water uit de kelder zorgvuldig weg te pompen.

Daarnaast zijn schoppen en spaden sterk aan te raden. Met deze materialen kan je namelijk makkelijk zelf greppels graven rondom jouw huis.

Zorg ervoor dat je drainage systeem regelmatig wordt onderhouden om verstoppingen te voorkomen en de efficiëntie te waarborgen.

Vorige slide
Volgende slide

Spring eens binnen bij Clymans

Met drie eenvoudige tips is jouw huis waterdicht. Heb je niet alle het nodige in huis? Geen nood. Al deze materialen zijn beschikbaar in onze winkel. Kom dus zeker langs: 

 

 

Maandag: 06.00u-18.00u

Dinsdag: 06.00u-18.00u

Woensdag: 06.00u-18.00u

Donderdag: 06.00u-18.00u

Vrijdag: 06.00u-18.00u

Zaterdag: 06.00u-12.00u

Zondag: gesloten