Heb jij ook schrik dat jouw huis onder water komt te staan elke keer het hevig regent? We begrijpen dat volledig. Daarom geven wij jou enkele tips om jouw kelder, dak, veranda of een andere plek waterdicht te maken. Door deze tips kan je bij een stormbui op je beide oren slapen. 

1. Veeg het terras schoon:

  • Begin met het verwijderen van los vuil, bladeren en ander vuil met een bezem of een bladblazer. Dit maakt de volgende reinigingsstappen gemakkelijker..

2. Gebruik een hogedrukreiniger:

  • Een hogedrukreiniger is een krachtig hulpmiddel om vuil, mos en algen van het terrasoppervlak te verwijderen. Zorg ervoor dat je de juiste instellingen gebruikt om schade aan het terras te voorkomen. Houd een veilige afstand en gebruik indien nodig speciale opzetstukken voor hardnekkig vuil. Het dragen van een veiligheidsbril is aangewezen om te vermijden dat er vuil, zand of kleine harde stukjes in je ogen komen.

3. Terrasreiniger of zeep:

  • Voor hardnekkiger vuil, vlekken en algengroei kun je een speciale terrasreiniger gebruiken. Deze zijn vaak geconcentreerd en moeten worden verdund volgens de instructies op de verpakking. Breng de reiniger gelijkmatig aan over het oppervlak en laat het even intrekken voordat je het afspoelt. Je kan de reiniger ook gebruiken samen met je hogedrukreiniger, als je toestel een reservoir daarvoor heeft.

4. Schrobben:

  • Gebruik een harde (staal)borstel of een schrobber om grondig vuil en vlekken aan te pakken op plekken waar de hogedrukreiniger mogelijk niet volledig effectief was.

Persoon die de grond afspuit met een hogedrukreiniger.

5. Biologische reinigingsmiddelen:

  • Overweeg biologische reinigingsmiddelen te gebruiken die geen schadelijke chemicaliën bevatten. Deze zijn vaak gebaseerd op natuurlijke enzymen of bacteriën die organisch materiaal afbreken.

6. Naspoelen:

  • Spoel het terras grondig af met water om alle reinigingsmiddelen en vuil weg te spoelen. Zorg ervoor dat er geen reinigingsmiddelresten achterblijven om vlekken of schade aan het terras te voorkomen.

7. Bescherming & onderhoud:

  • Nadat het terras is gereinigd, kan je een beschermende coating of sealer aanbrengen om het oppervlak te beschermen tegen toekomstige vlekken en slijtage. Regelmatig onderhoud, zoals vegen en regelmatig reinigen, zal de levensduur van het terras verlengen..

8. Geniet van je propere terras!

We hebben alles voor jouw terras

Tuinslangen

Hogedrukreinigers

Borstels & schrobbers

Terrasreinigers

Vorige slide
Volgende slide

Spring eens binnen bij Clymans

 

Maandag: 06.00u-18.00u

Dinsdag: 06.00u-18.00u

Woensdag: 06.00u-18.00u

Donderdag: 06.00u-18.00u

Vrijdag: 06.00u-18.00u

Zaterdag: 06.00u-12.00u

Zondag: gesloten