Het heeft even geduurd, maar de winter is eindelijk in het land. Ontdek onze doeltreffende tips voor het verantwoord gebruik van strooizout tijdens de wintermaanden. Leer hoe je gladheid voorkomt en het milieu spaart met ons advies voor natuurvriendelijk strooien.

1. Timing is belangrijk:

  • Begin met strooien voordat de gladheid optreedt. Preventief strooien helpt om ijsvorming te voorkomen.

2. Verspreid gelijkmatig en gebruik de juiste hoeveelheid:

  • Zorg ervoor dat je het zout gelijkmatig verspreidt. Dit kan je alleszins doen met strooizoutverspreiders. Gebruik in ieder geval niet te veel zout, want overmatig gebruik van strooizout is schadelijk voor het milieu.

3. Milieuvriendelijke alternatieven:

  • Overweeg milieuvriendelijke alternatieven zoals calciumchloride of magnesiumchloride, die effectiever kunnen zijn bij lagere temperaturen en minder schadelijk zijn voor het milieu.

4. Veiligheid voor voertuigen:

  • Let op dat het gebruik van zout geen schade veroorzaakt aan voertuigen. Spoel voertuigen na blootstelling aan strooizout om corrosie te verminderen.

5. Opslag en hantering:

  • Bewaar strooizout op een droge plaats om klonteren te voorkomen. Zorg ervoor dat personeel dat met strooizout werkt, de juiste beschermende uitrusting draagt.

6. Volg lokale regelgeving:

  • Houd rekening met lokale regelgeving en richtlijnen met betrekking tot het gebruik van strooizout om ervoor te zorgen dat het op een verantwoorde en effectieve manier wordt toegepast.

  • In Willebroek geldt de volgende regeling: de hoofdbewoner van een gebouw, de bewoner van de benedenverdieping, de gebruiker of eigenaar van ieder gebouw of perceel is verplicht sneeuw en ijs te ruimen van de voetpaden die grenzen aan het perceel en het voetpad te bestrooien met zout.

Haal je strooizout bij Clymans

Scherp geprijsd

Hou je trottoir sneeuw- en ijsvrij met Safe Road Salt. Zakken van 25kg nu aan €5,99 excl. BTW (€7,24 incl. BTW).

Sneeuw verdwijnt als sneeuw voor de zon

Safe Road Salt bevat de ideale mix van fijne en grove korrels belooft een snelle en langdurige werking. Het kan zowel preventief als reactief worden ingezet, zelfs bij temperaturen tot -12°C."

Vorige slide
Volgende slide